Új ízélmény a Röast csészékben: Ethiopia Aricha Washed

Nagy Gábor

Az etióp kávé mindig is különleges helyet foglalt el a kávékedvelők szívében. A kávé bölcsőjeként ismert Etiópia gazdag kávékultúrával büszkélkedhet, ahol az egyedi mikroklímák és a hagyományos feldolgozási módszerek együttesen adják meg az itteni kávék utánozhatatlan karakterét. Most ebből a régióból hoztunk kávépörkölőnkbe egy igazi csemegét – lássuk!  

Tekintsünk bele az etióp kávétermesztésbe

Etiópia kávétörténelme több évszázados múltra nyúlik vissza, így a világ egyik legizgalmasbb régiójának tekinthető. A régióban található Yirgacheffe, mely nem csupán Etiópia, de az egész világ egyik legismertebb kávétermesztő vidéke. Itt a kávécserjék magas tengerszint feletti magasságon, árnyékot adó banánfák alatt nőnek, amelyek nagy leveleikkel részben védik a növényeket a közvetlen napsugárzástól. Ez a természetes védelem segíti elő a lassú érési folyamatot, amely különösen komplex ízjegyeket kölcsönöz az itt termesztett kávénak.

A legújabb kávénkról

Új kávénk is ebből a különleges régióból érkezett, ami nem más, mint az Ethiopia ARICHA - washed (ETHIOPIA YIRGACHEFFE ARICHA).

Ez a különlegesség Dadatu Kebel régióból, az Aricha területén található Iyasu Warasa családi gazdaságából származik. Iyasu Warasa és családja 14 hektáron termesztik ezt a kivételes minőségű kávét, amely a 74110 és 74112 fajtákból áll. A kávécserjéket vegyesen, napsütésben és árnyékban termesztik, 1950 méter tengerszint feletti magasságon, ahol a már említett banánfák levelei biztosítanak természetes védelmet a cserjék számára. A kávé gyümölcsének szüretelését követően ez a kávé hosszú, 48 órás fermentáción megy keresztül azért, hogy igazán egyedi ízélményt érhessenek el a segítségével.

A termesztés körülményei és ez a feldolgozási mód garantálja, hogy az Ethiopia Aricha ízjegyei rabul ejtenek az első korty után. Ezt a kávét világos pörköléssel készítjük, illatában pedig a virágos jegyek fedezhetőek fel, valamint felismerhetőek a rózsára és a citromfűre emlékeztető aromák.

Filterkávéként elkészítve ezek a virágos és teás ízjegyek kerülnek előtérbe. Eszpresszóként fogyasztva pedig gazdag, gyümölcsös savasság bontakozik ki, amely a bergamottra és rózsaszín grépfrútra hajaz. Az elkészítés módjától függően az utóízben pedig az édes kandírozott gyömbér és narancsvirág jegyei jelenhetnek meg, amelyek tökéletes zárást adnak ennek az intenzív kávéélménynek.

Ethiopia Aricha

Miért kóstold meg  az Ethiopia Aricha Washed kávét?

Az Ethiopia Aricha Washed azoknak szól, akik értékelik a kávéban rejlő különleges ízeket és a kézműves feldolgozási módszereket. Az ilyen kávék esetében minden egyes csésze egyedi és megismételhetetlen élményt nyújt, hiszen az ízjegyek, a feldolgozás és a szakértelem egyedi kombinációjából erednek.

További kávék várnak még rád!

Ezzel az új kávéval nem csak egy különleges kávét kínálunk, de egyenesen Etiópia szívéből hozzuk el a kávézás valódi élményét.

Ha szeretnél, itt tudsz rendelni ebből a különlegességből.

Kísérj minket figyelemmel, ugyanis nemsokára további új kávékülönlegességet mutatunk be, ami elérhető lesz itt, a Röast Coffee-nál!

Mi már izgatottan várjuk! 😊

Ethiopia
Farmers