A Röast sztori

Küldetésünk

A Röastnál

a kávé iránti olthatatlan szenvedély hajt minket. 
Fáradhatatlanul törekszünk világának minél mélyebb megismerésére, a hozzá kapcsolódó tudás megszerzésére, hogy egyedülálló élményt és maximális elégedettséget nyújtsunk partnereinknek, vásárlóinknak és mindenkinek, akivel együttműködünk.

Szakértelmünkkel,

elkötelezettségünkkel és tudásunk megosztásával célunk tovább gazdagítani a kávés közösséget. Hisszük, hogy a kapcsolatok ápolásával és maradandó emlékek létrehozásával elősegíthetjük annak növekedését, és azzal mi magunk is többek leszünk.

Értékeink

Szakértelem
Együttműködés
Innováció
Tudásmegosztás
Head of Coffee

Nagy-Bertók Anita

Nekem a kávé sokkal több egy italnál, komplex és személyes, hiszen hosszú út vezet odáig, 
hogy ki tudjuk élvezni a különleges aromákat és ízjegyeket.

2000-ben kezdtem kávéval foglalkozni Dublinban, Írországban.
Baristaként kezdtem pályafutásom a Rio Coffee co.-ban, ahol megismerkedtem a kávékészítés alapjaival. Néhány évvel később, 2006-ban az ír nemzeti barista bajnokságon is elindultam, ahol döntős helyezést értem el.
Később a Glasgow-i Matthe Algie kávépörkölőnél kaptam munkalehetőséget, mint baristaoktató és kávéminőség-ellenőr.


11 évet töltöttem el náluk, közben pedig az ír nemzeti bajnokságokon érzékszervi bíróként vettem részt, 
és többször megfordultam az angol nemzeti bajnokságokon is.
2012 óta aktívan bíráskodom Nemzetközi és Világbajnokságokon, több kategóriában is.Emellett folyamatosan oktatok SCA modulokat (Intro to coffee / Barista/ Brewing / Sensory) Európa-szerte.
2017-ben költöztem vissza Magyarországra, ahol a Warda Coffee pörkölő Manufaktúra szakmai megalapításában vettem részt.

2021 márciusában csatlakoztam a Roastar Zrt.-hez, a Polgárdiban található pörkölőüzem szakmai vezetőjeként. 

Képesítéseim
WCE (World Coffee Events) Világbírói érzékszervi vizsga
WLAC (World Latte Art Championship) Vizuális bíró 
AST (Authorised Sca Trainer) képesítés


Roast Master

Nagy Gábor

A kávé világa számomra nemcsak egy szakma, hanem egy szenvedély, 
amely által megismerhetek más kultúrákat, embereket és ízeket.

Anitához hasonlóan Írországban kerültem igazán közel a kávékultúrához még 2002-ben.
Eleinte baristaként dolgoztam, majd számos kávés kiállításon és eseményen vettem részt kiállítóként vagy éppen fotósként. 
Az egyik legnagyobb múlttal rendelkező skót kávépörkölőnél baristaoktatóként és minőségellenőrként is tevékenykedtem.
Itt a kávé iránti szeretetem és tudásom mellett az üzleti tapasztalatom is növekedett. 
Autodidakta módon kezdtem elsajátítani a pörkölés művészetét egy kis, otthoni gépen, 
majd több workshopon és SCA képzésen is részt vettem.


2017-ben aktívan részt vettem a Warda Coffee megalakításában. 
2021 óta pedig a Roastar alapítótagjaként a kávépörkölés művészetét és tudományát egyesítve járulok hozzá a csapatunk sikeréhez.

Napi szinten 6-8 csésze kávét fogyasztok, és mindig egy flat white-tal kezdem a reggelemet, amit számos espresso és filterkávé követ. 
Közel állnak hozzám az afrikai vagy közép-amerikai kávéfajták, de nem ragaszkodom egyetlen termőterülethez sem. Szeretek felfedezni.
Deputy Plant Manager

Nagy Ádám

A kávé világa mindig tud valami újat mutatni.
Legyen akár egy új variáns, kísérleti feldolgozás vagy technológiai újítás. 
Ez teszi számomra megunhatatlanná és érdekessé.

Kávés pályafutásom 11 évvel ezelőtt indult, miután befejeztem fogtechnikusi tanulmányaimat és Írországba költöztem. 
Kezdetben baristaként, majd később üzletvezetőként is dolgoztam, ezáltal lehetőségem nyílt bepillantani a kávézóvezetés kihívásaiba,
rengeteg tapasztalatot szereztem a kávékészítés és a vendéglátás terén. 
Számos SCA által rendezett versenyen elindultam, ahol többször is sikerült dobogós helyezést elérnem. 
Budapesten több helyen dolgoztam barista, head barista és üzletvezető pozíciókban.

2019-ben jelentkeztem az Awakenhez, ahol eleinte minőségellenőrként dolgoztam, majd később a pörkölésben is részt vettem. 
Az idei év januárjától pedig új kihívás elé nézve csatlakoztam a Röast csapatához üzemvezető helyettes pozícióban. 
Izgatottan várom, hogy részt vehessek a Röast Coffee fejlődésében.

Naponta akár 3-4 kávét is meg szoktam inni, flat white-tal szeretem indítani a napot, majd ha tehetem filterkávéval folytatom.
CEO

Nagy-György Zoltán

Régebben a kávé nekem inkább funkcionális cikk volt. Mostmár az énidő része.

Úgy 8-10 éves lehettem, amikor először találkoztam a kávéval, egy kis pohárnyi tejszínhabra kimert néhány kanál formájában. 
Akkor még nem sejtettem, hogy később ez az emlék vissza fog térni hozzám, méghozzá a karrieremnek köszönhetően.

2023 márciusában kezdtem a Roastarnál elnök-vezérigazgatóként. Előtte négy évig az Ilcsi ügyvezetője voltam, korábban pedig 
a MOL-nál töltöttem be középvezetői pozíciókat kereskedelem, üzletfejlesztés és ellátásilánc-menedzsment területeken. 
Mindig is olyan termékekkel szerettem foglalkozni, amik érdekeltek, és ez itt hatványozottan igaz.

Legjobban talán a filterkávét szeretem. A pörkölőmesterink biztos mást mondanának, 
de számomra nincs jobb a reggeli futás után egy kocsiban, aeropressel elkészített kávénál.

A Röast

A Röast márkanév a Roast és a Budaörs szavak játékos kombinálásából született meg. Ez egyszerre testesíti meg a kreativitásra való törekvésünket, a nemzetközi szemléletünket, de finoman sejteti azt is, hogy honnan jövünk, amely egy vállalatnál legalább olyan fontos, mint a kávénál.

Több évtizedes nemzetközi tapasztalattal rendelkezünk a kávékészítés minden területén, az alapanyagok gondos kiválasztásától a kifinomult pörkölési folyamatokon át egészen a csomagolásig. Ha saját kávemárkára vágysz, együtt kitaláljuk, és megcsináljuk, elejétől a végéig.

Üzemünk egy Sronghold S9X professzionális, smart kávépörkölővel van felszerelve, amely Magyarországon ritkaságszámba menő minőséget, kapacitást és konzisztenciát képvisel, lehetőséget adva arra, hogy minden egyedi igényt maximálisan kiszolgáljunk. Felkeltettük érdeklődésed vagy kérdésed van?

Kövesd social oldalainkat